Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Polityka prywatności

 

Polityka prywatności sklepu

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO) informujemy, że:

Administratorem danych osobowych jest Aleksandra Chybicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Silvona Aleksandra Chybicka, z siedzibą w Poznaniu, na os. Rusa 64/7, tel. 502 347 021, e-mail sklep@silvona.pl.

Twoje dane osobowe otrzymaliśmy od Ciebie podczas zakładania konta klienta lub w przypadku jednorazowego zakupu bez zakładania konta w sklepie.

Twoje dane osobowe przetwarzane będą w celu:

  • rejestracji konta klienta - na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a RODO;
  • zawarcia i realizacji umowy sprzedaży – na podstawie art. 6 ust. 1 pkt b RODO;
  • wypełnienia obowiązków wynikających z przepisów podatkowych i księgowych - na podstawie art. 6 ust. 1 pkt c RODO.

 

Podanie danych jest dobrowolne, ale konieczne w celu wysyłki zakupionego towaru. W przypadku, gdy nie podasz nam niezbędnych do realizacji zamówienia danych, nie będziemy mogli zrealizować Twojego zamówienia.

Odbiorcą Twoich danych będą nasi podwykonawcy:

  • świadczący usługi hostingu i utrzymywania strony internetowej sklepu;
  • świadczący usługi księgowości i fakturowania;
  • realizujący wysyłkę towarów;
  • pośredniczący w płatnościach - jeżeli wybierzesz płatność poprzez system elektronicznych płatności.

 

Na podstawie art. 32 ust. 1 pkt 8 ustawy o ochronie danych osobowych masz prawo dostępu, poprawiania i uzupełniania oraz usunięcia Twoich danych, a także prawo do do ich przenoszenia. W tym celu możesz wysłać e-mail na adres: sklep@silvona.pl, zadzwonić pod numer telefonu 502 347 021 lub skorzystać z funkcjonalności udostępnionych w panelu klienta po zalogowaniu na stronie sklepu.

Dane, które podałeś podczas rejestracji konta klienta będą przechowywane tak długo, jak długo będzie aktywne Twoje konto. Jeżeli zamkniesz swoje konto, Twoje dane zostaną usunięte. Możesz żądać usunięcia Twoich danych osobowych, jeżeli Twoje dane będą przetwarzane niezgodnie z prawem, w celach marketingowych lub przekazane innemu administratorowi danych, a także jeśli dane zostały zebrane w celu świadczenia usług drogą elektroniczną oferowanych dziecku. Możesz skorzystać z prawa do usunięcia danych osobowych, jeśli nie jest to sprzeczne z ustawowym obowiązkiem przechowywania dokumentów. Ze względów podatkowych jesteśmy zobowiązani do archiwizowania danych z zamówień przez okres pięciu lat licząc od zakończenia roku podatkowego.

Ze względów podatkowych jesteśmy zobowiązani do archiwizowania danych z zamówień przez okres pięciu lat licząc od zakończenia roku podatkowego. Dane, które podałeś podczas rejestracji konta klienta będą przechowywane, dopóki nie wycofasz zgody na przetwarzanie danych osobowych.

Twoje dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w formie profilowania w celu analizy Twoich preferencji i zainteresowań.

Masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznasz, iż przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy RODO.

Pliki cookies

Jeżeli się na to zgodzisz przetwarzamy Twoje dane osobowe w celu zapisywania danych w plikach cookies, czyli plikach tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia rozpoznania Ciebie i dostosowania sklepu Silvona do Twoich potrzeb, w szczególności do:

  • możliwości logowania i utrzymania sesji użytkownika na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  • optymalizacji procesu korzystania ze strony sklepu – w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu internetowego i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  • do tworzenia anonimowych statystyk bez możliwości identyfikacji użytkownika.

 

W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Wyłączenie stosowania plików cookies może spowodować utrudnienia związane z korzystaniem z niektórych usług strony sklepu, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie opcji przyjmowania cookies nie powoduje natomiast braku możliwości czytania lub oglądania treści zamieszczanych na stronie sklepu – z zastrzeżeniem tych, do których dostęp wymaga logowania.

Sklep jest w trybie podglądu

Obsługiwane płatności:

 

 

Bezpieczeństwo danych gwarantuje certyfikat SSL

 


 

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

{nocache:4e39c43ad2d32f436f14e8cd31059a6e#0}
Click Shop | Hosting home.pl